Monday, 9 November 2015

PERSONAL TOUCH: GET SUPRISE FROM MENTOR

30 Okt, 2015, Jumaat

Hari neh, ika ada ada Appoinment "Personal Touch" dengan mentor, kak yaya and her partners Bang Paidi, both of them from Shah Alam - Putrajaya, semata nak jumpa ika, sebab dah lama tak jumpa.. yelah both of them kan 'Just Married' .. :) 

So dah set hari neh nak jumpa masa lunch sebab time rehat panjangkan... dari pagi tak senang nak duduk diam!! jantung berdegup, rasa tak sedap hati!... lepas tu, kak yaya post kat FB: ada suprise tuk ika" .. lagi la ika tak duduk diam... 

Jumpa cafe perbadanan jak, depan ofis... masuk je cafe, tercari2 kelibat kak yaya dan bg paidi, (kan hari jumaat, semua dalam cafe penuh lelaki, siap2 isi perut sebelum solat jumaat) ... then ika dapat tengok seseorang bertudung putih... ika dah dapat agak "siapa dirinya"... :)

Ya Allah, wanita ini yang dah lama ika nak jumpa, tapi tak pernah tercapai!! CDM Salleha Roslan ... (cer google.. cer google..) nak singkat cerita, rupanya semalam bila kak yaya n bg paidi 'Personal Taouch' dengan  kak sal, kak sal tanya dorang "esok apa plan yaya n pai?" ... kak yaya cakap la nak jumpa ika.. pastu kak Sal suruh ambek dekat rumah... Excited sangat jumpa kak sal, and I'm Speechless :) .. 




Bila kak sal dah bukak mulut, memang macam baru habis kena hempuk "ambek sebijik" ... hahahhaha.. Terima kasih kak Salleha Roslan... I'm Speechless.. :)


nampak muka ika, dah ada keyakinan dah... 
INsyaAllah...



tak cukup dekat dalam cafe, sambung lagi dekat luar... ;)
Memang tak sah, kalau tak jumpa kak Salleha Roslan, tak ambik gambar memang rugi lah.. meh ika belanja gambar-gambar ika dan Mentor2 ika neh... :)











Kak Salleha Roslan, macam neh pon nampak cantek, abaikan plastik dekat belakang tu...
geram tengok!! ase nak cubit2 jak pipi kak sal...


lepas jumpa kak sal ika terus set Appoinment dengan client yang nak pakai PB sebab dah nak married tapi ada masalah badan besar.. so stay tuned  .. :)


TO BE CONTINUED ....



With Love,

Zulaikah Aman


Wednesday, 23 September 2015

TLC Next Big Project



TLC POWER START SEMINAR

Alhamdulillah, Ika berjaya hadirkan diri dalam salah satu event by #TOPLEADERSCIRCLE 
Finally dapat buka minda, tu yang bestnya kalau sentiasa dikelilingi dengan orang-orang yang berfikiran Positive , secara Automatik kita akan terus bertukar kepada MODE  (+ve)'

💕💕💕💕💕💕



A day before Seminar, hampir semua peserta buat macam neh ... best kan??





my small bisnes family, Going to large it.. InsyaAllah

My Mentor, Sohonita Icon Malaysia,
CDM SALHA ZAIN

My Mentor yang sangat sederhana dan Humble,
CDM SALLEHA ROSLAN
💕 I am TLC VIP  💕




Selfie with mentor, Leader and Team


TLC MASTER TRAINER
CDM SALLEHA ROSLAN, CDM SALHA ZAIN, CDM, IZIYAN, CDM NUR

Lunch Time ....




Fall in Love with Premium Beautiful Elegance,
insyaAllah next you will be mine!!!


#TLCNextBigProject
 #TLCPowerStartSeminar

 With Love, 

©© Zulaikah Aman  ©©

Thursday, 20 August 2015

Opppssss... Terlebih sudah...



Takutnyeeeee bila timbang berat badan, jarum penimbang berputar tak berhenti sampai rosak pecah... hahahahhahahah... siapa pernah alami macam neh??

Uoollsss... Bukan setakat mesin je rosak, body sendiri pun barai.
LEMAK terabur dan bersepah.. pah...  pahhh.., 
BREAST dah nak sampai perut 0_O, 
PUNGGUNG dah macam tong..but.. still... stil.. still lagi berALASAN.....???  ppffttttt....

Suami tak kasi le.. Or suami kata mahal .. or suami kata `tak payahlah ayangkan dah cantik'
or buat apa beli membazir je or  "kang beli nak byr hutang tak cukup"

Haaa!!! ok, lepas neh. nanti kalau berjalan dengan en.suami ke Mall or ke pasaraya or dating .. suruh dia pegang tangan kita. Then kalau nak Pandang pun jgn pandang orang lain sampai menoleh dua kali tawww... suruh Pandang isteri sendiri je. Jangan tenung body pompuan lain. Pandang body isteri sendiri tau. 

kan ke Abang kata  body isteri cantik?




©©  Zulaikah Aman  ©©



Wednesday, 19 August 2015

PREMIUM BEAUTIFUL TERBUKTI !!!


Ramai yang masih Ragu-ragukan, betul ke PB Corset neh boleh kuruskan badan ala2 'hourglass'???
Yes, tidak dinafikan PB direka dengan rekaan ciri-ciri 
bentuk badan yang semua wanita idam-idamkan.

'berapa lama baru boleh berkesan?'
lagi satu persoalaan yang orang selalu tanya... 
bila orang tanya, ika akan jawab 'bersusah dahulu bersenang kemudian'... hehhhe
tiada satu benda kat dunia neh yang kita pakai even produk kecantikan or whatever la... kesan dia dalam masa sehari.... 


Tak nak cakap banyak, mohon jeles dengan gambar-gambar ini...
pakai sekarang 2 tahun kemudian body cantek, tapi kalau sekrang masih dok fikir, 
then 2 tahun akan datang masih dok fikir... orang dah nun jauh ke depan dah kak... :)



ini kak Saf, even kak saf pun pakai dari tahun 2013, di ulang.. TAHUN 2013..
pakai dengan konsisten baru dapat body hourglass ...


ishhhh.. siapa tak tergugat, dulu badan macam drum dah transform hourglass!!!!
jeles Tak???!!!


pakai baju besar buat apa pakai PB??....
sampai bila awak nak simpan lemak segala penyakit dalam badan tu???
meh kurangkan lemak sekaligus sihatkan badan, baru la badan boleh pakai sampai ke tua... hehehehe



ini plak kak Mel.. mcm modeling pon hado kan... tengok beza tangan dia... 
tak ke jeles neh??? haaaaiiihhhhhh...




Ramai jugak yang masih tak tahu, Corset Premium beautiful neh boleh menaikkan seri wajah selain memberikan kesihatan dan kecantikan. ni disebabkan SISTEM di dalam setiap benang Premium Beautiful melancarkan peredaran darah ke seluruh badan termasuk ke muka. so jangan heran orang yang pakai PB neh nampak Awet muda je... (tu pun kalau rajin pakai secara konsisten)... :)


 With Love, 

©© Zulaikah Aman  ©©


PREMIUM BEAUTIFUL Vs CANCER


LET'S READ HOW THIS FAR INFRARED RAYS CORSET VERY HELPFUL 
TO PROVENT BREAST CANCER :)


"Sharing 2 pics as I receive more news of a beloved relative and a friend facing breast cancer. Isn't it an insidious disease and just rears it's ugly head from nowhere!
But every cloud has a silver lining, as they say. Alhamdulillah 5 years on, I am thriving and super blessed to have seen my eldest two graduate and start wonderful careers and the younger two off school into uni. Some of the things I have done to get better include putting on this amazing Far-Infra-Red (FIR)lined corset for at least 8 hours a day.
No I am not saying it's THE cure, but honest to god, it has helped my healing. Why?
1. After 8 rounds of toxic chemo, 35 delibitating radiotheraphy sessions, my breast area skin was dry, sore n almost a burnt hue. After putting on the PB corset for 6 months the radiologist at my follow up mammogram commented how clean n soft my scar tissue n skin had healed. No doubt in part due to the FIR concentrated area on the PB brassiere cup. FYI after rads, we are discouraged from applying lotions to these raw areas.
2. As cancer cells love cold bodies, wearing the FIR corset helps to regulate my body temperature and keeps me warm. We can't fathom living without our aircon offices, bedrooms and cars, but cold environments serve more harm than good. So wearing the PB corset is an antidote as the FIR regulates my body temp and keeps me warm. Yes, zap those cells!
3. Cancer cells also thrive in oxygen-free environments. So I even put on the corset when I run or exercise. Besidesthe support it provides; double whammy as the FIR promotes blood circulation and enhances oxygen levels. Cancer cells hate this smile emoticon
Of course my healing has been enhanced by many other methods. Will share more. But have faith, do everything in your power to create a healthy, meaningful, stress-free lifestyle. Not impossible, just do it

💜 - SORAYA NASHIR (BREAST CANCER FIGHTER)

HER PIC ON JULY, 2010
HER ON JULY 2015
There are heroes all around us, inspiring us as they battle other enemies besides wars—like cancer, as an example— to survive and thrive have equally inspiring stories of gallantry in the face of death. The inspiration happens anytime courageous souls face adversity, both the ones who overcame it and lived on and beautifully those who faced that same adversity and did not.

Soraya, is one such inspiring person. She had her bout with breast cancer a number of years ago, overcame it, and did something else as remarkable. Soraya’s own battle and personal experience and story compelled her on her mission and life’s work: to empower all women who would be facing this same issue to have a solid plan and opportunity to be fully armed to battle this enemy, and beautifully survive—not just overcome cancer, but to beat cancer.

She took all the helps that she can get. This includes putting on Premium Beautiful Lingerie which has Infrared Rays, it may not be the sole item that cure the cancer, but it helps to keep the confidence and stamina on someone who needs that extra strength, emotionally and physically.




 With Love, 


©© Zulaikah Aman  ©©




Monday, 1 June 2015

Berdikari Tanpa Suami !!!



Ehhh... bukan seperti yang awak fikirkan lew... husband balik sabah seminggu, 
so ika kena la belajar berdikari urus anak2.. (tapi mena selama neh ika yg urus, kekeke)... ala... neh bru seminggu... akhir tahun 2013 lagi la sebulan ika berdikari, cuma masa tu abang n famly datang becuti so teman kan ika masa tu faiz bru 11 bulan.. 
tapi neh seminggu teda yg temankan ika dan bertambahnya Leesya ada jugak riuh rendah kat rumah. Marah2 abam faiz, sebab tindis adik leesya, main2 dengan faiz n Leesya, 
penat kemudian tdurkan anak2... papun sayang anak2 ika ne..

 tengok gelagat anak-anak ika teda ayah baru dua hari...

DAY 1st...

Abam nak cikit... nak rase cikitttt....

k.. Abam xnak bagi.. xpa...


2nd DAY


huuaaaaaarrwwwaaaaahhhh.... ngamuk anak dare ika...


Rupanya tak nak tido lagi.... emmmm...

Abam neh asyik nenen jew... Leesya nak jugak!!!

oh ya... masa first day ayah teda, atuk datang tau, nak mengerjakan umrah, 
bawak Jemaah Haji dari Tawauyang mengerjakan Umrah, 
yelah cuti sekolah kan 2 minggu, 
so ada yang ambil kesempatan untuk bawak ahli keluarga p Umrah. 
Abah sebagai Muthowwif, yang berdaftar dengan Syarikat Berdikari Travels
(huhuhuhu Promosi sat naaaa....)

sayang atok... ne la atok Leesya, Hj Ahmad Fakih,
macam Cina kan atok Leesya... maka, berdarah Jawa.. hehehhe..

Leesya cucu atok yang ke 6....
(Abam faiz xnak begambar dengan atok.. asyik lari2 jew)

siapa perasan gambar atok dengan Leesya neh dekat mana??
pernah tengok tak?? hehehheheh...

ehhhh!!!!!! neh sapa pulak??? bukan kah.... heheheheh... 
ne la hubby Ika, orang kata hubby hensem, but to me, 
he is an ordinary person just like me..
sebenarnya nak habaq, cheq rindu kat dia...
'Tuhan jagakan dia untuk ku, kerna dia telah jauh...' 
huhuhuhuhhuhuh.... sabaq ika sabaq...
muaaaccchhhiiikkkeeedddd....

makan apa tu hubby .. sedap nyeeerrrrrr







Thursday, 28 May 2015

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2017


Sekarang Corset Premium Beautiful da jadi
kegilaan para Wanita pada masa kini. Percaya atau
tidak, PB dah pun sampai ke NEGARA TIMUR TENGAH.
Setiap hari ada saja yang akan PUNCH
Premium Beautiful 10 set, 20 set, 30 set.
So, apa yang anda tunggu lagi?
Jom beramai-ramai kita menggunakan PB untuk
Kesihatan dalam kehidupan kita sehari-hari.


PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE & PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC
Sudah semestinya, SETIAP WANITA sentiasa menginginkan KESIHATAN, KECANTIKAN, AWET MUDA DAN BERTENAGA dan lagi-lagi jika ada EXTRA CASH (RM,5000++) dalam tangan. 
 Betul tak?? So, Ika ada berita baik, PREMIUM BEAUTIFUL CORSET adalah BEST SOLUTION UNTUK ANDA…



Anda hanya perlu Contact Ika, dan Book Appoinment sekarang!!

 
Kalau anda teragak-agak nak jumpa Ika, boleh juga Fill Form yang ika sediakan tulis jak apa2 yang anda nak tanya. InsyaAllah Ika akan jawab as soon as possible. Just Click Button 'Contact Me' colour Pink                                               kat tepi kiri tu.

Tuesday, 26 May 2015

CHEESEKUT HOMEMADE


Terasa rajin plak nak buat Cheesekut... but this is too late to post... hik hik hik... nak share ibu ajar cara buat Cheesekut.. just simple je taw... tapi masa ibu datang sini nak buatkan ika cheesekut tpi tersalah beli susu segar.. ibu ingatkan susu HL yang biasa, smpai rumah nak buat terambil perisa strawberi plak. Sudahnya jadilah CHEESEKUT STARWBERI. kawan2 ofis ika suka taw, sebab xde la rasa bosan bila makan lain2 perisa. So, jom try... 
*pura-pura tersalah beli susu yah, baru menjadi.. hehheheh

Bahan-bahan:

1. Biskut Hup seng (deluxe cracker yang plain jew taw)
2. Cheese (ibu kata pakai cheese kotura, insyaAllah halal)
3. Susu pekat (kalau nak manis, letak byk2.. satu tin pon xpa.. kekekkek... 
    tapi ika pakai setengah tin susu neh)
4. Susu segar (ika pakai marigold HL)
5. Nestum 

Alat:
Blender or mixer
Tupperware atau bekas ada bertutup


ini jak sebenarnya bahan-bahan Cheesekut ^_^ 

Cara nak buat:

1. Campurkan cheese, susu pekat (1/2 tin), 5sudu makan atau secukupnya susu     segar. Sebab rumah ika  teda mixer, ibu cakap blender jew, pun boleh bha.       Blender smpai adunan sebati dan agak moist.

Cheese, susu pekat dan susu Segar (sebagai perasa)..
blender atau mixer bersama

2. Lepas tu letakkan dulu cheese tadi atas tupperware or bekas supaya lapisan       bawah pun terasa cheese dan biskut melekat. Tak payah banyak2.. tpi kalau     nak banyak pon xberdosa... kekekkee

3. Tuang susu segar tadu dalam mangkuk then ambil sekeping2 biskut celup         dalam susu kemudian susun cantik2.... lepas dh biskut tersusun sebagai           lapisan pertama then tuangkan cheese ratakan dan taburkan nestum. 
    (Kalau ika, ika suka bubuh cheese dn nestum banyak2) 
    Ulang setiap lapisan smpai cheese ckup untuk lapisan terakhir ... ika buat           kdg 2 atau 3 lapisan.. sebab ika pakai bekas besar bak hang.. hehehhe..           kalau kecil ikut la nak berapa lapisan.. tpi penat sendiri tanggung..                     kekekekkek..


Bekas besar banget... hik hik hik...
5. Jangan makan dulu taw masukkan peti sejuk. Kalau buat malam, esok dh         boleh makan. Kalau buat pagi, petang dah boleh makan.

Dah siap!!! lepas masuk perti sejuk baru boleh makan taw

So, senangkan. Boleh try kat rumah.. puas hati lagik. Hehe

Sekian. Muaccchhhiikkkeeedddd...




Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts