Thursday, 16 June 2016

IFTAR RAMADHAN: PROJEK AMAL TLC


Assalamualaikum dearest... Alhamdulillah, hari ni kita masih diberi kesempatan untuk berpuasa di Ramadhan ke 12..

Gaiiissss, Ika ada gembira untuk anda TLC akan menyediakan Iftar Amal sempena bulan Ramadhan bertempat di KL SENTRAL...

so , kalau saudara atau saudari atau kenalan uols yang memang turun di KL Sentral sepanjang ulang alik bekerja, jangan lupa jumpa team kami di KL sentral k..

In Shaa Allah TLC akan edarkan hampir 1000 Iftar packs untuk uols yang rushing pulang dari kerja untuk berbuka.

Temui team TLC Amal di KL Sentral.

Dapatkan FREE Iftar pack anda :

Tarikh: 20-Jun-2016 (Isnin)
Venue: KL Sentral
Jam: 4pm - 6pm

Jumpa di sana ya.. !!!

#TLCAmal
#Ramadhan2016
#KLSentral
#TopLeadersCircle

Friday, 10 June 2016

MIN KAFFE | STAR TREK BEYOND 2016

Assalamualaikum, dan selamat berpuasa, hari ni dah ramadhan ke 6 ... siapa puasa penuh setakat ni? angkat tangan... hehhehe.. so, for today, ika nak bagitau awak semua about Min kaffe  ni haa...

Untuk julung kalinya, Min Kaffe dengan penuh bangga mempersembahkan filem blockbuster hebat untuk tahun ini kolaborasi bersama “Star Trek Beyond”!

Sebagai jenama kopi yang ekslusif bersama adunan unik garam buluh asli dari Korea, Min Kaffe bakal menempa pengiktirafan dunia melalui kolaborasi filem blockbuster hebat ini.

Pastikan anda semua semua terus setia mengikuti perkembangan dan pengumuman khas Star Trek Beyond dan Min Kaffe melalui 'page' kami sepanjang minggu yang akan datang!

Kongsikanlah  trailer hebat #StarTrekBeyond ini bersama rakan-rakan anda!

#MinKaffe #kopigarambuluh

untuk order MIN KAFFE, whatsapp order ke 010-5030497... :)

Thursday, 9 June 2016

SABAR DALAM BERNIAGA

SABAR DALAM BERNIAGA

JANGAN BERPUTUS ASA!!!!!!!!!!!!!!
=============================



Ramai yang mudah putus asa bila berbisnes.. Ada cabaran sikit dah nak 'give up'. Sales drop sikit dah down, lemah semangat. Orang kutuk sikit dah tak boleh tahan.
.
.
Baru sebulan berniaga dah harap dapat pulangan beribu-ribu. Tak sampai setahun dah kecewa tak dapat income 5 angka.
.
.

 Harap berniaga semua nak mudah je... Tak sanggup nak usaha lebih. Tak sanggup nak berkorban masa dan tenaga. Keringat dan Air mata apatah lagi. Semua nak mudah-mudah saja, tapi hasil nak yang besar-besar belaka.
.
Sedar ke tak..
Kita belajar di Universiti sampai 3-4-5 tahun.. Keluar Universiti gaji baru dalam RM2000-RM3000... 5 tahun kita boleh bertahan bersabar belajar. Padahal bila keluar banyak tu je pun gaji kita. ..Kita boleh sabar.
.
Bila kerja kita keluar awal pagi, balik lewat petang atau malam... Tambah traffic jem lagi.. berjam-jam atas jalan. Kalau naik Federal Highway lagi lah. Kita boleh sabar. 
.
Bertahun-tahun kerja kenaikan sikit sangat. 10 tahun kerja belum tentu gaji RM10,000. Kita boleh sabar!
.
Bertahun-tahun kerja, naik pangkat belum tentu. Kalau ada pun tunggu 8-10 tahun baru dapat naik pangkat jadi manager. Kita boleh sabar!
.
Penat-penat bekerja, gaji cukup-cukup makan je. Ikat perut hujung bulan. Barang segala dah naik harga. Gi kerja untuk bayar hutang dan perbelanjaan. Nak simpan pun tak sempat. Nak reward diri pun tak dapat. Kita boleh sabar!
Hari-hari pergi kerja buat kerja yang tak suka. Boss pulak marah-marah, arah itu ini. Dah rasa macam robot, buat kerja tak bawak hati bersama. Hari-hari macam tu.. sebulan.. setahun.. 5 tahun.. 10 tahun... Kita boleh sabar!
.
Sebulan bekerja..
Setahun bekerja..
5 tahun bekerja...
10 tahun bekerja...
15 tahun bekerja..
.
Kita tak berapa nampak beza ketara...
.
Dari, bujang sampai kahwin... Sampai la anak 3..
.
Rumah kita macam tu jugak...
Kenderaan...dah naik panau...
.
Masih kena ikat perut untuk perbelanjaan diri dan anak-anak seadanya. Kita boleh sabar!
Hidup seadanya ala kadar.
Rumah ala kadar..
Kereta ala kadar..
Hulur duit kat mak ayah ala kadar..
kalau ada hulur..
Kalau tak ada buat-buat lupa.. Tu pun kita tetap boleh sabar!
.
Tapi kenapa bila berbisnes..
Baru sebulan...
Setahun..
2 tahun..
kita cepat sangat nak putus asa...
.
Sikit-sikit nak give up.
Padahal kita sedang kayakan diri sendiri.
Bukan orang lain.
Kita berusaha untuk impian kita.
Kita nak bagi yang terbaik untuk keluarga..
anak-anak..
mak ayah...
.
Kita nak tolong lebih lagi dengan duit kita sendiri.
.
Kenapa boleh sabar sewaktu kayakan orang lain,
tapi tak boleh sabar untuk capaikan impian sendiri?
.
PERSOALAN NYA...
Apakah impian anda?
Apakah matlamat anda?
Adakah anda fokus dengan apa yg anda lakukan?
Adakah impian anda sudah jadi kenyataan?
.
Buatlah BISNES dgn hati yang telus kerana TUHAN...
.
√ Niat nak bantu mudahkan urusan orang...
√ Nak tingkatkan pendapatan dan merdekakan tahap kewangan keluarga...
√ Nak jadi jutawan dunia akhirat...

so bila dah ada matlamat untuk bisnes ni in shaaAllah akan berjaya..


Zulaikah | 010-5030497


Wednesday, 1 June 2016

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET | MASALAH KEPUTIHAN

Bahaya keputihan ketika hamil.

Uols ada masalah keputihan tak ketika hamil?
kalau time tak pregnant dulu pun banyak je keputihan, ni kan pulak time pregnant. lagi senang keputihan nak membiak.

Teringat masa 1st pregnancy dulu...masa usia kandungan lebih tujuh bulan sal terpaksa di "pap smear"...huwaaaa....sakit weyhhhh pap smear ni. Sebab keputihan kritikal sangat sampai doctor nak tak nak, kena jugak buat sebab nak tengok tahap jangkitan kulat tu macam mana.

yakeeesssss....
ni la gambaran keputihan yang melekat didinding ehem ehem kita tu...seremmm jugak kan tengok.

semua yang bergelar wanita berisiko untuk dapat kulat ni. dan tau kan yang keputihan ni bukan lah sesuatu yang baik untuk dipelihara dalam dinding rahim kita. 


Jom kita tengok apa sebenar nye yang dimaksudkan dengan keputihan ni. 

Untuk pengetahuan kita, keputihan ni merupakan sejenis penyakit yang sering dihidapai oleh kaum wanita. 

Keputihan juga merupakan satu simptom dimana kita dijangkiti bakteria atau pun kulat.Kulat? oh tidakkkk! Jangkitan bakteria ni akan menyerang kawasan genital (kemaluan) seseorang wanita tu. selang beberapa hari, jangkitan ni akan keluarkan cecair berwarna putih disertai bau yang agak tak berapa nak best lah. Lepas tu mula la area genital tu akan rasa gatal-gatal dan terbakar. Tak de lah terbakar sampai keluar api pun kan, cuma ehem ehem kita tu akan rasa panas sebab melecet je lah. Dah gatal, takkan la tak garu kan...huhuu... :p

penyebab keputihan

Banyak makan benda manis pun boleh jadi penyumbang pada pembiakan keputihan yang banyak...so kurangkan manis dalam minuman dan makan tapi lebihkan manis dalam senyuman ye ;)))
Buat peminat sengkuang, nenas dan timun kurangkan makan buah-buah ni ye.

Tau tak apa kesan kalau keputihan ni tak dirawat?

Banyak kajian yang telah dilakukan ke atas wanita yang mengidap keputihan ni. 
kesan sampingan daripada keputihan adalah seperti 

1) Jangkitan pada saluran kencing
2) sukar untuk hamil
3) Jangkitan pada bayi dalam kandungan

Mungkin ada yang tertanye macam mana cara nak rawat masalah keputihan ni kan?


Antara cara nak atasi keputihan secara traditional adalah :
daun sireh...
tau kan daun sireh ni...kalau tak jumpa and tak tau mana nak beli boleh la pegi mana-mana kedai india...mesti ada jual punye...
rebus daun sireh tu then air dia buat basuh asset uols tu ye insya'allah mujarab ;)


selain tu boleh jugak try cara ni kalau rasa rajin nak mencari bahan-bahan ni ye..;p


Cara-cara menyediakan ramuan mengatasi masalah keputihan:

1. Sediakan beberapa helai daun inai, buah temu kunci dan tapak sulaiman.

2. Bersihkan bahan-bahan tersebut terlebih dulu.

3. Rebuslah kesemua bahan tadi hingga mendidih.

4. Setelah mendidih, tuangkan air tersebut ke dalam gelas dan biarkan ia seketika atau suam.

lagi satu kalau nak guna daun pegaga pun boleh je...rebus secekak daun pegaga dengan dua gelas air, masuk garam sikit, biar mendidih kemudian biar dia suam-suam sikit baru minum sampai hilang gatal-gatal akibat keputihan tadi.


dan kalau rasa-rasa malas n tak de masa nak petik daun sireh, daun pegaga then rebus pulak, nak cari lagi tapak sulaiman bagai, uols boleh la gunakan kaedah yang senang dan moden ni

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

pakai je long girdle premium beautiful!!!
saya jamin uols mesti puas hati tak terhingga bila segala keputihan yang dialami dapat diatasi dengan hanye sarungkan girdle premium beautiful ni je. Once pakai confirm tak de lagi dah masalah ehem ehem bawah tu basah, berair plus gatal-gatal...pb ni kira pengganti seluar dalam harian kita yang tak de function memelihara assets utama kita tu...bila pakai je pb ni uols akan perasan yang keputihan tu akan ditarik sehabis habis nye tanpa rasa sakit sekalipun...dia akan keluar dalam bentuk macam nak chewing gum sket...sticky2 gitu...memang selesa dan yakin sepanjang hari. Ada tu pulak keputihan tu akan kering di jejaring girdle tu dan bertukar jadi serbuk putih. Memang tak sempat ehem ehem kita tu nak lembab pb dah tolong keringkan. Macam ada kipas angin la pulak kan ;)




selain sangat effective untuk hilangkan masalah keputihan, long gordle premium beautiful ni jugak boleh shape kan bahagian pinggul dan peha kita yang semakin hari semakin berkembang dengan pesat nye...tak ke pakej tu. sambil nak hilangkan keputihan sambil dapat bentuk pinggul dan bentuk peha yang cantik.

kalau  nak ikutkan banyak sangat benefits lain yang long girdle pb ni boleh bantu kita merawat masalah kesihatan wanita. Hanya terpulang pada kita sendiri la sama ada yakin atau tak dengan keberkesanan long girdle ni. 



Dan banyak lagi kelebihan Premium Beautiful ni...
nak tahu just whatsapp Ika k,


010-5030497

Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts