Wednesday, 20 January 2016

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT: REZEKI AWAL TAHUN 2016


#Latepost: 2nd Januari 2016

Day 1st ...

Rezeki awal tahun baru, Pepagi ada orang ketok rumah nak tanya pasal ubat peranakan terturun.. yang paling best lagi, Suami dia yang datang nak bawak ika pergi rumah tengok isteri dia, sebab baru habis melahirkan..Alhamdulillah rezeki di pagi hari...

Jom, Cure ibu lepas melahirkan dengan premium beautiful... :)


Lepas beri penjelasan dengan akak tu, ambil ukuran semua.. Mak dia pun terjebak dengan Corset kesihatan Premium beautiful .. nak jugak minta ukur, lepas tu daftar jadi ahli, sebab tertarik dengan bisnes yang ika buat neh, bisnes apa? bisnes jual PB la sayang... :)



2nd Days
3rd Jan, 2016


Hari kedua, ika follow up mak cik lagi, sebab semalam tak puas, baby leesya dah nangis dekat rumah, then ika pulak terus rujuk mentor-mentor ika... best kan bisnes ika neh, walaupun jauh tetap mentor guide kita apa yang perlu dibuat.. sebab ILMU + RUJUK + TINDAKAN = KEJAYAAN ...

Bisnes ika neh, tak da buat sorang-sorang taw, its all about teamwork, yang pentingnya siapa buat dia yang dapat... tak da istilah awak buat orang lain yang dapat.. NO.. NO.. NO..

then ika bagi penerangan tentang bisnes neh, bonus dia dan rebate yang masih berjalan dengan pembelian set Premium Beautiful... dan Alhamdulillah anak mak cik yang sorang lagi terus terjebak nak minta ukur jugak.. 


So, Mak cik senang hati dah sebab akan memiliki Corset Kesihatan Premium Beautiful..
Anak yang nak pakai, tapi mak beli dulu... :) ALhamdulillah..



PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT SABAH

ZULAIKAH AMAN
( 0138535825 )

FAMILY VACATION @ SEMPORNA


#Latepost: 27th Dec, 2015

Mama nak melaram sikit tau... hari ni, family vacation maw pergi Semporna.. kalau nak tahu, Semporna ni, tempat percutian yang memang turun temurun mesti pergi setiap kali kami cuti sekolah.. Since ika  tadika smpai lah dah beranak pinak...

tapi sebelum tu, ibu ada jemputan kawin, so 'bagai pipi disorongkan bantal' isi perut dulu sebelum perjalanan jauh... Premium Beautiful jangan lupa pakai ok... :)


My Gorgeous Ibu... she is one in a million.. Love her...

Lucu kan.. masa neh, adik lelaki ika kata: senyum ibu nampak gigi... :)
Haaaa.. ni la adik lelaki ika yang kedua..  sekarang dah form 5 ..

Dah selesai isi perut, kami memulakan perjalanan lebih kurang jam 3.00 petang. bismillah.. Faiz plak, awal-awal dah tidur, penat sangat....


Alhamdulillah.. Lepas perjalanan lebih kurang 3jam, finally we safely arrived... 6pm already.
 kalau nak tahu hotel yang memang terkenal dan selalu kami menginap kat sini adalah Seafest Hotel... Actually semporna neh banyak tempat menarik, tapi kena naik bot la ke pulau-pulau berdekatan untuk scuba diving & etc.. dekat semporna neh kalau nak mandi laut boleh p Tampi-Tampi, ada perkhidmatan Chalet jugak.. 

Mama & Ayah melaram lepas turun keta...

Muko ayah memang serius masa begambar... 



Lepas Check-In jom cari bilik... baby Leesya dah tired...


My Beautiful Princess Aqilah Eleesya...

Yeay... dah jumpa Bilik, so mama dah taksub nak begambar... abang sibok main tepon hotel, sampai orang dalam tepon tu bersuara.. faiz-faiz.. 



Dah nak balik dah, tak lama pun, semalam jak.. yang penting merasa tidur hotel... dan budak-budak dapat mandi kolam... gambar mandi kolam tak da snap pulak... sebab abang faiz meraung tak nak mandi, asyik tolak2 orang jak, tapi, bila masa masuk kolam, dia pon nak masuk sekali... dah masuk tak nak pulak keluar dari kolam tu... dah kesejukan bibir dah biru pon masih lagi nak mandi dalam tu... tadi bukan main lagi jual mahal...



This is my family, tapi masih ada kekurangan dua orang, adik lelaki ika sorang lagi, dengan kakak ika yang tinggal dekat ampang.. dia tak dapat balik tawau... Abah pulak ada meeting, tak dapat nak join.. so this is my greatest Family... Alhamdulillah...



Oppsss.. sebelum balik, request adik2 nak turun jalan-jalan dekat sini.. do disebabkan dorang tak pernah jalan dalam ni, kita pun turun, kat sini banyak kenangan masa ika masih kecil... lupa-lupa ingat, sebab tak silap masa umur 6 tahun.. tapi kat sini perasaan ika ada sedikit rindu.. emmm..




Keluarga Kecil Abang ... anak abang semua gegirl... :) 



Ibu, kakak ipar, Kak Sofi & me

Sayang Lelaki ini tau... Suami dunia akhirat.. Love you sayang...!!!!



My Handsome, Ammar Faiz Anaqi


Awat abang tutup mata.. kak sofi pandang je... 


Ceritanya suruh adik lelaki ika gambar, ala-ala candid... tapi tak jadi pulak... rasa lucu.. bila tengok gambar ada pulak abang sibuk dekat belakang.. dah memang candid la kan..



TERBAIKKKKKK!!! Jazakillahu khoiro ibu untuk vacation ini..



So, InsyaAllah sampai jumpa lagi @ other vacation.. 

Love by

Mama Fasya Anaqi
21th Jan, 2016

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT SABAH


Alhamdulillah masa cuti balik sabah hari tu, dapat serahkan by hand Premium Beautiful pada customer Ika... actually customer ika neh kawan sekolah kakak ika since tadika sampai tingkatan 6.. 

sebab nak pakai Premium Beautiful, dia malu bila suami tegur badan dah 'besar'..  see even suami pun dah complain, so tak bermakna suami diam dia tak cakap apa-apa kan? betul tak? bila suami dah bersuara, jalan yang terbaik terus hubungi PB Expert yang bertauliah untuk dapatkan size sendiri k..

besides, akak neh ada masalah bongkok udang jugak tau, after delivered peranakan terturun tak dapat nak berurut sebab caeseran, so it must painful, right??


Happy bila ika serahkan by hand Premium Beuatiful, then fitting her, after pakai terus cakap sedap mencengkam dan tak rasa sesak... So hasilnya lepas pakai PB, nampak perubahan, baru pakai 5 minit dah nampak kesan, kalau dah pakai 5 hari? 5 minggu? 5 bulan?? InsyaAllah puas hati dan sentiasa sihat... 


So, After 5 Days, ika terus follow perkembangan, sebab she is an elementary teacher as guru Pendidikan Jasmani, so memang kenalah badan fit kan. kena banyak berlari.. dia kata, malu bila rakan guru yang lain suruh berlari tapi dia malu plak nak berlari...

so, dont worry kak, after pakai PB, boleh dah berlari satu badan, sebab salah satu keunikan PB is mempunyai 360 darjah kuasa regangan.. Jogging, Berenang, Gym, Zumba and aktiviti lasak, just pakai PB Corset neh.. sangat-sangat selesa.



Premium Beautiful Expert Sabah / Putrajaya / Puchong

                                   Zulaikah Aman 
                                    0138535825  
                              izzuqaanaqi.blogspot.com

Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts