Saturday, 29 October 2016

MIN KAFFE: KESAN KEPADA IBU MENGANDUNG!!



Hi Uols... :) Hari ni Ika nak sharing apa kesan Min Kaffe pada ibu mengandung. Untuk pengetahun uols sekarang ni Ika pregnant dah 4 Bulan lebih.. Alhamdulillah Ika sihat tiada alahan begitu juga baby dalam tummy ni, tak banyak meragam.. :)

So, disebabkan Ika dan naik 6kg dalam masa 4 bulan ni, nurse suruh ika check tekanan darah seminggu dua kali, selama 3 minggu. Sebab nurse takut Ika ada masalah kesihatan, walaupun Ika dah jelaskan masa pregnant sebelum ni pun memang berat badan ika mendadak naik.. :p

Setiap kali sebelum pergi klinik, Ika akan pastikan untuk minum #MinKaffe dulu. Sebab Min kaffe ni dapat meneutralkan urin dan menormalkan tekanan darah dalam badan kita dan memberi tenaga sepanjang hari. Its less cafein though.. Alhamdulillah, result pun bagus, sampai kali ke 4 Ika datang nurse tu kata "tak datang pun tak pa, tapi kena datang jugak, untuk tengok result akhir.."

Sampai la check up ke 5, Ika lupa nak minum min kaffe, dan kebetulan malam tu air tiada di rumah (sebab loji dekat semenyih tercemar). Disebabkan kurang rehat dan terlupa minum min kaffe, Tekanan darah Ika sedikit turun.. :)

Check Tekanan darah..

Setiap Sebelum ke klinik,
Ika minum Min Kaffe sambil update blog...

Kalau nak tahu lagi, Min Kaffe ni sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan baby dan sama sekali tidak memberikan effect kepada baby dalam perut atau baby yang menyusu.

Kalau kopi 3 in 1 dekat pasaran ni tak sesuai untuk ibu mengandung disebabkan kandungan Kafein yang sangat tinggi dan takut ada effect kepada baby.

So Min Kafee is LESS CAFEIN & mempunyai GARAM BULOH.

Kebaikan GARAM BULOH dalam MIN KAFEE bagi ibu mengandung:

:: Mengatasi masalah bacaan HB Rendah
:: Menstabilkan gula dalam darah untuk mengelakkan GDM/KENCING MANIS ketika mengandung
:: Menstabilkan tekanan darah yang tinggi atau sangat rendah.
:: Memberi tenaga serta mengenyangkan saat ibu mengalami Morning sikcnes, tidak lalu makan @ kerap muntah pada awal kehamilan.
:: Si Ibu lebih bertenaga & tidak mudah merasa penat sepanjang kehamilan
:: Merawat masalah Cramps dan sembelit.


Kebaikan GARAM BULOH dalam MIN KAFEE bagi ibu menyusu:

:: Khasiat Magnesium dalam Min Kaffe akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yang sangat penting bagi kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.
:: Min Kaffe dapat meredakan stress para ibu akibat masalah atau kesakitan selepas bersalin.
 (Ingat, Pumca Utama)
:: Kegagalan penyususan eksklusdif ibu adalah stress selain amalan pemakanan yang tidak betul.
:: Membanyakkan dan memekatkan susu badan
:: Ibu menyusu dapat pasti boleh langsing dengan Menyuskan baby.

Pendek kata, Min Kaffe juga sebagai MILK BOOSTER untuk ibu yang menyusukan baby :) 
So, Lepas no tak perlu takut dah nak minum Min Kaffe, kopi kesihatan ni,
pastikan beli dengan Agen yang sah atau boleh hubungi Ika... 

Saranghye,


Zulaikah Aman
Mama Faiz, Leesya and baby to-be...
(010-5030497)

Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts