Thursday, 7 April 2016

MALDIVES, CANTIKNYA CIPTAAN ALLAH

Hi, nak tanya la, mana tempat percutian yang anda rasa cantik dan terpegun?? 
kalau ika la kan, ika pilih Kepulauan Maldives.. Since, first time ika tengok gambar Maldives,  ika jatuh hati dengan ciptaan Allah yang sangat indah... (gambar je la mampu, pergi lagi, insyAllah)

masa mula2, ika tengok gambar ni, ika tanya husband kat mana ni? Malaysia ke? husband gelak, dia kata ni maldives.. ika plak kan lidah jawa, ika sebut "maldaives".. now, ika dah pandai sebut MALDIVES.. 

Nak tahu tak Kepulauan Maldive ni, kalau dalam peta dunia, dia terletak di bawah India...
See ... yang dalam petak merah, colour hijau tu... malaysia pulak dekat sebelah kanan, so agak-agak la kan berapa jam la naik kapal terbang ke Maldives ni?? macam dekat jak kan? boleh berenang jak bha kan? boleh masuk World of Record..
 (emm.. krikkk, krikkk.. berenang pon tak pandai)



Bila di zoom kan, ini la rupa Kepulauan Maldive tu, ika ingatkan just sebuah pulau... rupanya, ia satu-satunya kepulauan yang panjang dan terasing-asing... Siap ada nama lagi untuk setiap pulau.. maw hafal semua nama, terbelit jugok lidah baca... dapat ke ingat?



ni pulak antara gambar-gambar yang sempat ika snap hari tu .. (hehehhe.... berangan tak salahkan) apa susah ika tanya uncle google, berderet keluar gambar... rasa sejuk sikit mata memandang lepas 4 hari bekerja, so jumaat ni elok lah relaxkan fikiran sikit... :)

Cantikkan? siapa setuju, sila angkat tangan....







kat setiap pulau di Maldives ni , mesti ada penginapan, dan paling best penginapan dia like chalet tapi atas air... bukan atas darat hokey.. so boleh la tengok ikan kat bawah... mesti faiz & Leesya suka kan?? tapi kalau nak mandi, hati2 je lah, sebab nanti ikan-ikan tu intai awak mandi.. :p






haaa, restoran dia pun dalam Aquarium.. sambil makan seafood, boleh nampak seafood berenang, tengok korang makan kawan dia.. hahahhahahhaha.. terus kesian nak makan, tak lalu plak nak makan... kannnnn .. hehheheh..


ada nampak ika tak dalam ni??
apa? tak nampak?? 
memang la tak nampak, ika kan tak pernah pergi lagi... hehehhe..


Tetibe, ada duyongggg... hehhehe...
aktiviti kat sini sudah semestinya diving Scuba ke Scuba diving??
Em, mana-mana la, yang penting waaahhhh.. best nya Maldives...
jangan lupa ucap "SUBHANALLAH..."


So, apa tempat percutian anda yang paling anda suka??
cer citer, cer citer... :)


Zulaikah Aman 

Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts