Friday, 29 April 2016

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERTS | KOREAN FOOD @SHAFTBURY CYBERJAYA

Hi uolsss.. pernah tak korang makan, makanan KOREA? BIBIMBAP? DAE BUKKI? 
.
.
Ika dah lama mengidam nak makan KOREAN FOOD, tapi takut.. takut tak halal.. bukan ngidam yang pregnant taw!! no no no... hehheheh.. kebetulan ada kawan ofis ajak makan KOREAN FOOD, "bagai pucuk dicita, ulam mendatang" ... like korean said "i'm call" ... hehehhe..
.
.
HALAL ye uolssss... so Ika pun drive keta IRIZ kawan ni ke CYBERJAYA.. SHAFTBURY SQUARE, tahukan? 
.
.
before nak datang, pastikan call Reserved tempat. sebab tak sampai 5 minit kami duduk, orang dah berduyun2 masuk.. 
.
.
Ika order set SOON DUBU JIGAE SEAFOOD, ada tofu, this is first time makan Tofu.. T,T .. kesian makkk.. kawan ika order BI BIM BAP ... 

SNOW ICE & SIDE DISH served first ... Potato, Bilis, Kimchi..
Makan ni je pun dah kenyang uolssss.... ALhamdulillah...
ini rupanya BI BIM BAP & SEAWEED SOUP, baru makk tahu...
Snow Ice, makan sekali Kacang merah dia baru rasa lemak manis..
kalau makan ice n air jak, uols akan rasa tawar...

.
.
so far tekak ika masih boleh terima lagi.. tapi bila rasa Bi bim bap, tekak tak boleh terima mungkin bau cendawan kuat sangat kot.. tapi kawan makan elok je.. hahahhahahah.. banyak lagi menu taw.. Sedap, memang sedap... Price pun not bad, below RM20, kalau ada lebih pun Sen2 je kot..




KO HYANG
LOT P1-20, SHAFTBURY SQUARE SOHO,
PERSIARAN MULTIMEDIA,
63000 CYBERJAYA, SELANGOR



'ALL OUR SUPPLIERS ARE HALAL'

LOVE,

ZULAIKAH AMAN






Thursday, 28 April 2016

BISNESS ONLINE: SIDE INCOME

assalamualaikum, ada sesiapa yang berminat untuk menjadi AGENT/PENGEDAR
DROPSHIPPER are welcome...
.
.


MODAL AGENT/PENGEDAR serendah RM500 sahaja.. LELAKI atau WANITA sesiapa sahaja pun boleh.. 


TERMA dan syarat:

1 - Haruslah Rajin, berusaha, tidak malas dan tidak mudah putus asa.
2 - Haruslah Rajin, berusaha, tidak malas dan tidak mudah putus asa.
3 - Haruslah Rajin, berusaha, tidak malas dan tidak mudah putus asa.
.
.
nampak tak ika ulang 3 kali, thats means syarat tu sangat penting ye... 
.
Tak pandai berniaga? tak pa, Ika ajar caranya.. 
.
berapa yuran ahli? yes, nak jadi ahli yuran RM50 sahaja.. dapat buku kit syarikat dan ID, so lepas tu anda memang sah untuk jual semua produk syarikat tanpa WAS-WAS... 
.
Dropship kena bayar jugak ke? ok, untuk dropship, boleh je tak bayar ahli... tapi just  bonus syarikat pun tak dapat.. rugi tak uolssss? yuran ahli RM50 sahaha, untung awak dapat, bonus syarikat awak dapat, dan banyak lagi la.. so tak rugi kannn..
.
.
Ika buka peluang pada yang betul2 nak ubah kehidupan dari biasa kepada LUAR BIASA...
.
BERMINAT?? Whatsapp ASAP ke: 


0138535825
(Zulaikah Aman)

PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT: NAK SANDING PUNYA PASAL

Hi dearest Readers... lama dah ika tak update Blog.. sorry la, hp rosak.. 
papun, Alhamdulillah.. dapat HP baru, even 2nd..
.
.

Entry kali ni ika jadi Pakar pelangsingan badan 'TERJUN' untuk bakal pengantin sabtu ni.. actually she is on my cash buyer list, but since her nak kawin and perlukan this 'MAGIC CLOTH ' for her wedding, ika pun bagi la set PB ansurans.. 
.
.
.
.
Last minit ika mesej adik ni, jadi kelam kabut.. so rushing sangat, balik kerja dari puchong gerak ke stokis shah alam jam6 lebih... sebab esok pagi Tunang bakal pengantin kita ni nak self pick up kat ofis, bawak balik PERAK... untung adik manis ni, dapat orang sarawak... 

 
We fie dulu dengan Bakal Pengantin.. Sorry Muka lupa nak sensored.. hehehheh..
.
.
MANY Thankful to mr Hubby sudi hantar isteri pergi stokis.. dan thankful kat abang man stokis shah alam sudi layan kegabraan ku mencari stokis nya..  
.
.
Alhamdulillah selesai tukar set, sempat lagi punch MINERAL COFFE.. serious this stokis sangat2 humble.. semoga banyakdan melimpah ruah rezeki stokis BEAUTIFUL WORLD NETWORK ENTERPRISE.. So korang kalau nak punch Stock datang Stokis ni k.. :)


.
.
yang paling lucu, adik ni suruh ika bungkus PB tu jangan sampai tunang dia tengok.. hahahahah.. so ika pun mencari la parcel2 kat ofis, mintak dekat kengkawan.. citylink pun citylink la janji bungkus.. even sabun PB pun ika bungkus taw. nampak tak caring nya ika dengan permintaan adik ni.. heheee

.
.
apa2 pun SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA BAHAGIA HINGGA KE JANNAH.. dan selamat ber 'Premium Beautiful' ... emm, mesti cantik body dia pakai baju pengntin nanti kan.. yelah kat dalam kan ada 'MAGIC CLOTH' berseri2 BRIDE atas pelamin... tak sabar nak tengok gambar pengantin muda kita ni... :) :)

.
.
stay tuned... 



Sesiapa yang nak dapatkan "MAGIC CLOTH" dari PAKAR PELANSINGAN BADAN ni..
boleh hubungi Ika  yeeee...


010-5030497 
(Zulaikah Aman)







Tuesday, 12 April 2016

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET MURAH!!!




Yeayyyyy, Finally dapat jugak beli PREMIUM BEAUTIFUL dengan harga DISKAUN!!!!!

Ika percaya kat Malaysia ni, ramai wanita ingin memiliki Corset kesihatan dan kecantikan Premium Beautiful, betul tak??

buktinya, makin banyak permintaan, sampai HQ kehabisan stok!!!!

So, ika nak buat Sale, PREMIUM BEAUTIFUL CORSET for those yang sangat2 nak pakai untuk kesihatan dan kecantikan...

Sebelum tu ika nak Remind uols supaya,

  HATI HATI GRAB PREMIUM BEAUTIFUL CORSET YANG MURAH SEBAB:

1) kenapa dia lelong pada harga murah? – SET TIPU
harga tak munasabah mungkin itu adalah set Premium Beautiful yang TIPU! aduhhh sayangnya lah.Memang wujud tau, sebabnya  penah ada yang datang carik ika sebab tuh tau. Alang- alang korang beli dah keluarkan duit tak sayang ke kalau dapat set TIPU? hasil tak seperti yang kita nak? Rasa membazir, betul kan?
2) kenapa dia jual harga lelong? – SET LAMA
lelong neh kalau kita perasaan kat mana -mana pun adalah baru yang dah umpama downgrade sikit lah kan? yang dah reject sikit kan?haaa jangan ingat Premium Beautiful tak ada tau, memang ada contoh kata dah lama berhabukss bawah katil (ape kondisi tak pasti lah), isk isk kita nak pakai ke yang macam tuh? tak pun yang dalam kereta dah berzaman zaman, FIR yang berfungsi nak membakar calori kita tuh makin kurang or worst dah tak ada? itu yang pakai tak ada effect apa apa pun! Jangan salahkan orang lain pulak.. :)
3) kenapa dia bagi harga clearance? – SET YANG TAK  HABIS
Istilah clearance itu sendiri pun dah scarry sangat dah tuh.Kalau kata clearance tuh agak agak kita dapat set yang macam mana? yang dia dah tak nak jual lagi dah.Kalau nak tahu set Premium Beautiful neh ada fitting session supaya kita rasa selesa, supaya perut tak lah rasa senak dan sebu sebab ketat sangat.So kalau clearance berkemungkinan set kita TIDAK dapat ditukarkan lagi.If tak tukar macam mana nak fitting ikut body kita? supaya selesa? supaya tak adalah ketat? supaya tak BERCINTA nak pakai (sebab kalau size yang betul 5min je).Sebab corset bukan dipakai dengan size yang sangat ketat supaya cepat kurus macam MITOS orang tentang corset.Ia dipakai mengikut size yang sesuai dengan bentuk badan kita.Sebab itu ada process measurement & fitting.

NAK YANG MURAH JUGAK LAH! ADA KAH??
TAPI MACAM MANA?
Haaa nak yang murah jugak kan? Meh sini ika  nak cakap, korang memang bole dapat harga murah yang munasabah dengar cara:
-Beli pada bulan PROMOSI – good news its PROMOTION MONTH WOHOOOOOOOO ,GRAB GRAB GRAB.... Jangan Lepaskan!!
-Bulan PROMOSI ada rebate, and that rebate entitle you the LOW PRICE! Haaa ini baru make sense kan?
-Ada satu lagi cara, anda boleh SWIPE your credit card? dapat harga CASH + REBATE lagi ! Cuma be careful la CONSISTENT PAY 2-5 TIMES pastu SETTLE PAYMENT. 
-Or lastly you bole dapatkan INSTALLMENT PRICE with TRUSTED AGENT, then bayar month pada mereka.Mereka kebiasaannya ada jadul pembayaran tersendiri.

AMACAM? FAHAM KA FAHAM?? huhuhuuh.. So, Apa tunggu lagi, ika tengah baik hati ni, nak bagi Promotion dengan pembelian PREMIUM BEAUTIFUL CORSET siap Free Gift...
(AVAILABLE FOR CASH)

'

So, Anda akan dapat Promosi ni dengan Wassap ika, pastu cakap dapat Nombor ika dari BLOG :)

FREE FITTING

FREE CONSULTANT

FREE PENGALIHAN LEMAK-LEMAK TEPU

Wassap Ika: 0138535825

Sunday, 10 April 2016

FASYA DIARIES: AKTIVITI ANAK-ANAK DI TASKA

Assalamualaikum mommies... semalam mama skroll fb, nampak cikgu2 babies Fasya post gambar aktiviti-aktiviti anak-anak taska... mama plak cari wajah kesayangan then save.. bestnya tengok aktiviti anak2..

So mama share kat sini gambar anak2 mama... Alhamdulillah dapat jugak mama tengok aktiviti anak-anak mama dekat taska.. seronok tengok dorang belajar sambil belajar.. ^_^
Terima kasih pada cikgu-cikgu Taska Pancaran Harmoni...

Leesya Perhati jak kengkawan main air.... 

Sekali dia plooopppppp... pukul air.. seronok ye Leesya.. 
Belajar dan mengenal bentuk ... duk perhati jak.. baik anak mama..
Belajar Mengenal dan Menyentuh alam semula jadi, DAUN...
Main cop.. COP TANGAN.. kawan Leesya, DaeBok... hehhhe
Belajar mengenal haiwan, KATAK.. Leesya tak nak duduk..

Laaaa.. Leesya gigit baju rupanya.. kawan-kawan dah macam ragam...
Sabar betul cikgu melayan karenah anak-anak taska ni...

Main Bola ....
Belajar mengenal buah, BETIK ...
Pastu mewarna betik.. tangan omel je nampak ... heheheh.. geram sangat...
Lepas tu, take five.. hehheehe.. makan buah  betik... nyum2...
Belajar mengenal anggota badan, Mata... Leesya khusyuk belajar..
kawan tunjuk mata... hehehhe
ooooo Leesya itu hidung sayang.. bukan mata.. ^__^
Belajar mengenal Nombor, Satu (1)
Mewarna... :)
Ada nampak Leesya tak?? ehh, ada baby la sebelah bola... Laa.. Leesya rupanya...
awat Comel sangat baby... :)

Dance. Relax tension .... kekekekkek..
Ewaaahhhhhh...

Sekarang Layan abam Faiz pulak... semangat anak-anak mama belajar sambil bermain...
:)










  

Thursday, 7 April 2016

MALDIVES, CANTIKNYA CIPTAAN ALLAH

Hi, nak tanya la, mana tempat percutian yang anda rasa cantik dan terpegun?? 
kalau ika la kan, ika pilih Kepulauan Maldives.. Since, first time ika tengok gambar Maldives,  ika jatuh hati dengan ciptaan Allah yang sangat indah... (gambar je la mampu, pergi lagi, insyAllah)

masa mula2, ika tengok gambar ni, ika tanya husband kat mana ni? Malaysia ke? husband gelak, dia kata ni maldives.. ika plak kan lidah jawa, ika sebut "maldaives".. now, ika dah pandai sebut MALDIVES.. 

Nak tahu tak Kepulauan Maldive ni, kalau dalam peta dunia, dia terletak di bawah India...
See ... yang dalam petak merah, colour hijau tu... malaysia pulak dekat sebelah kanan, so agak-agak la kan berapa jam la naik kapal terbang ke Maldives ni?? macam dekat jak kan? boleh berenang jak bha kan? boleh masuk World of Record..
 (emm.. krikkk, krikkk.. berenang pon tak pandai)



Bila di zoom kan, ini la rupa Kepulauan Maldive tu, ika ingatkan just sebuah pulau... rupanya, ia satu-satunya kepulauan yang panjang dan terasing-asing... Siap ada nama lagi untuk setiap pulau.. maw hafal semua nama, terbelit jugok lidah baca... dapat ke ingat?



ni pulak antara gambar-gambar yang sempat ika snap hari tu .. (hehehhe.... berangan tak salahkan) apa susah ika tanya uncle google, berderet keluar gambar... rasa sejuk sikit mata memandang lepas 4 hari bekerja, so jumaat ni elok lah relaxkan fikiran sikit... :)

Cantikkan? siapa setuju, sila angkat tangan....







kat setiap pulau di Maldives ni , mesti ada penginapan, dan paling best penginapan dia like chalet tapi atas air... bukan atas darat hokey.. so boleh la tengok ikan kat bawah... mesti faiz & Leesya suka kan?? tapi kalau nak mandi, hati2 je lah, sebab nanti ikan-ikan tu intai awak mandi.. :p






haaa, restoran dia pun dalam Aquarium.. sambil makan seafood, boleh nampak seafood berenang, tengok korang makan kawan dia.. hahahhahahhaha.. terus kesian nak makan, tak lalu plak nak makan... kannnnn .. hehheheh..


ada nampak ika tak dalam ni??
apa? tak nampak?? 
memang la tak nampak, ika kan tak pernah pergi lagi... hehehhe..


Tetibe, ada duyongggg... hehhehe...
aktiviti kat sini sudah semestinya diving Scuba ke Scuba diving??
Em, mana-mana la, yang penting waaahhhh.. best nya Maldives...
jangan lupa ucap "SUBHANALLAH..."


So, apa tempat percutian anda yang paling anda suka??
cer citer, cer citer... :)


Zulaikah Aman 

Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts