Monday, 31 October 2016

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET UNTUK IBU BERPANTANG!!

PREMIUM BEAUTIFUL KORSET TERBAIK!!!

Normally, bila kita nak dekat bersalin ni, dah sediakan macam-macam barang untuk persiapan bersalin tapi lepas bersalin, baby dah selamat keluar, pindah bilik baru teringat "Bengkung mana bengkung??" Pulang rumah baru suruh en husband selongkar balik nak cari bengkung lama yang ikat-ikat dari perut sampai ke lutut tu.. Dah jumpa, berfikir pulak 10 kali nak pakai! dah sekali pakai jenuh nak pergi toilet, kena bukak tali... ADUHHHHHHH!!!!!! last sekali dah tak berbengkung sampai pantang ke-40 :( BODY??? Ya, Allah stressnya!!!!!!


Ni, Ika bagi cara berbengkung dengan cara mudah, hanya perlu pakai #BengkungModen a.ka #WaistNipper Premium Beautiful Corset. kalau nak jimat beli satu set terus!! InshaAllah badan terus terjaga dari lepas bersalin sampai habis berpantang. Cara Pakai pun mudah, Kita duduk diam2 jak, PB ni buat kerja dalam badan kita... So, why not kita bertukar dari bengkung tradisional ke BENGKUNG MODEN??


Mengapa Premium Beautiful Corset bagus untuk berpantang??



PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK BERSALIN NORMAL

Bagi Mommies yang bersalin secara Normal, biasanya Hari ke-3 atau ke-7 dah boleh pakai FULL SET Premium beautiful ni, just incase kalau badan uols mengembang selepas bersalin, uols boleh pakai WAIST NIPPER sahaja dulu. Then bila uols first pakai FULL SET, mula-mula akan rasa sendat sikit sehari dua tau, sebab masih baru dan PB  nak menyesuaikan dengan keadaan badan uols. But after that, serius uols akan rasa selesa dengan sarung PB ni tau sampai tak nak lepas.



PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK BERSALIN CAESEREAN??

Untuk Mommie yang bersalin caeseran pulak, uols boleh sarung PB Corset ni Full Set after 30 days bersalin. Uols jangan risau ya pakai PB Corset ni, Sebab satu advantages tau bila uols pakai Premium Beautiful ni ketika berpantang, luka pembedahan atau Caeserean tu akan cepat baik dan parut pembedahan akan hilang jadi warna kulit. Sebab PB Corset ni, ada Far Infrared Rays yang dapat menyembuhkan luka pembedahan tersebut. Ye la, Mommies bersalin caeseran kan tidak boleh berurut atau bertungku, at least Premium beautiful ni dapat menolong Kesihatan Mommies dalam dalaman dan luaran.



Salah seorang PB USers Pakai Premium Beautiful Corset dah 8 tahun, bersalin 3 kali dan berpantang hanya dengan PB Corset... :)


Premium Beautiful dapat mengurangkan kesan Strecth mark selepas bersalin.


Premium Beautiful dapat mengurangkan Masalah kuning atau Jaundis baby yang baru lahir.
Antara Mommies yang Gojes dengan memakai Premium Beautiful selepas bersalin dapat mengembalikan bentuk badan yang ideal. wheeewwww...








BREASTFEEDING FREE

Untuk pengetahuan Mommies, Long Bra Premium Beautiful atau Short Bra adalah Breastfeeding free dan juga memperbanyakkan air susu. Selain tu, breast Mommies pun akan dapat terjaga terutama bahagian Nipples sebab bentuk  Cup yang dapat menjaga Breast mommies semua.



So, the best untuk Mommies adalah dengan memilih pakaian dalam pembentukan badan PREMIUM BEAUTIFUL. ONCE INVESTMENT, MORE HEALTHY IN YOUR LIFE.


PREMIUM BEAUTIFUL CORSET still on SALE ya mommies..
Dapatkan sekarang, sebab ada Rebate dan Freegift menanti mommies...

One more thing, bagi yang berminat untuk menjadi Agen Premium Beautiful Corset,
boleh call/whatsapp Ika sekarang!!!

(Pengedar diperlukan!!!!)

Zulaikah Aman
Premium Beautiful Expert CDP by TLC
(010-5030497)

Saturday, 29 October 2016

PREMIUM BEAUTIFUL SALES 2016

Assalamualaikum Premium Beautiful Lovers... 
 Ika ada buat PROMOTION atau SALE untuk Premium Beautiful Corset!!

Dengan setiap pembelian satu set PB anda akan dapat REBATE RM150 atau pembelian 2 set PB anda akan dapat REBATE sebanyak RM400. Jimat bukan??

Bukan tu jak tau, Ika akan bagi FREEGIFT, so anda boleh choose salah satu freegift dibawah ni:

✔ Sekotak BBplus Collagen
✔ Sekotak Jamu Maharani
✔ Sekotak Shake Me
✔ Sekotak Bioseleza Pad
✔ Set Kempis Perut (Min Kaffe + Garlic)


So, bila Ika buat sale macam ni.. Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Premium Beautiful untuk anda sendiri! Berbaloi-baloi tau... Grab cepat Uols...
*While Stock Last


Just hubungi Ika dekat nombor tertera di bawah...

FREE FITTING & CONSULTANT

Zulaikah Aman
Premium Beautiful Expert CDP by TLC
(010-5030497)
#PremiumBeautifulUntukSemuaWanita  #PremiumBeautifulExpertCDPbyTLC #AgentSahPremiumBeautiful #PremiumBeautifulPuchong 
#PremiumBeautifulPutrajaya #PremiumBeautifulSabah 
#PremiumBeautifulSemenanjung 
#1PremiumBeautiful1Wanita

MIN KAFFE: KESAN KEPADA IBU MENGANDUNG!!



Hi Uols... :) Hari ni Ika nak sharing apa kesan Min Kaffe pada ibu mengandung. Untuk pengetahun uols sekarang ni Ika pregnant dah 4 Bulan lebih.. Alhamdulillah Ika sihat tiada alahan begitu juga baby dalam tummy ni, tak banyak meragam.. :)

So, disebabkan Ika dan naik 6kg dalam masa 4 bulan ni, nurse suruh ika check tekanan darah seminggu dua kali, selama 3 minggu. Sebab nurse takut Ika ada masalah kesihatan, walaupun Ika dah jelaskan masa pregnant sebelum ni pun memang berat badan ika mendadak naik.. :p

Setiap kali sebelum pergi klinik, Ika akan pastikan untuk minum #MinKaffe dulu. Sebab Min kaffe ni dapat meneutralkan urin dan menormalkan tekanan darah dalam badan kita dan memberi tenaga sepanjang hari. Its less cafein though.. Alhamdulillah, result pun bagus, sampai kali ke 4 Ika datang nurse tu kata "tak datang pun tak pa, tapi kena datang jugak, untuk tengok result akhir.."

Sampai la check up ke 5, Ika lupa nak minum min kaffe, dan kebetulan malam tu air tiada di rumah (sebab loji dekat semenyih tercemar). Disebabkan kurang rehat dan terlupa minum min kaffe, Tekanan darah Ika sedikit turun.. :)

Check Tekanan darah..

Setiap Sebelum ke klinik,
Ika minum Min Kaffe sambil update blog...

Kalau nak tahu lagi, Min Kaffe ni sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan baby dan sama sekali tidak memberikan effect kepada baby dalam perut atau baby yang menyusu.

Kalau kopi 3 in 1 dekat pasaran ni tak sesuai untuk ibu mengandung disebabkan kandungan Kafein yang sangat tinggi dan takut ada effect kepada baby.

So Min Kafee is LESS CAFEIN & mempunyai GARAM BULOH.

Kebaikan GARAM BULOH dalam MIN KAFEE bagi ibu mengandung:

:: Mengatasi masalah bacaan HB Rendah
:: Menstabilkan gula dalam darah untuk mengelakkan GDM/KENCING MANIS ketika mengandung
:: Menstabilkan tekanan darah yang tinggi atau sangat rendah.
:: Memberi tenaga serta mengenyangkan saat ibu mengalami Morning sikcnes, tidak lalu makan @ kerap muntah pada awal kehamilan.
:: Si Ibu lebih bertenaga & tidak mudah merasa penat sepanjang kehamilan
:: Merawat masalah Cramps dan sembelit.


Kebaikan GARAM BULOH dalam MIN KAFEE bagi ibu menyusu:

:: Khasiat Magnesium dalam Min Kaffe akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yang sangat penting bagi kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.
:: Min Kaffe dapat meredakan stress para ibu akibat masalah atau kesakitan selepas bersalin.
 (Ingat, Pumca Utama)
:: Kegagalan penyususan eksklusdif ibu adalah stress selain amalan pemakanan yang tidak betul.
:: Membanyakkan dan memekatkan susu badan
:: Ibu menyusu dapat pasti boleh langsing dengan Menyuskan baby.

Pendek kata, Min Kaffe juga sebagai MILK BOOSTER untuk ibu yang menyusukan baby :) 
So, Lepas no tak perlu takut dah nak minum Min Kaffe, kopi kesihatan ni,
pastikan beli dengan Agen yang sah atau boleh hubungi Ika... 

Saranghye,


Zulaikah Aman
Mama Faiz, Leesya and baby to-be...
(010-5030497)

CARA MUDAH BISNES PART TIME: SEMINGGU SALES RM800??

Alhamdulillah... Atas segala rezeki Allah bagi dan peluang yang Ika dapat sebelum di ambil orang.. So, Jangan Lepaskan peluang, grab cepat!!!!

Dalam masa seminggu lebih Ika dapat buat sale almost RM800..  first modal Ika tambah rm400.. Untuk orang yang tak pernah nak buat stok bebanyak macam Ika ni rm800 seminggu tu kira banyak dah.. Apalagi ni bisnes ni hanya part time ika sahaja..

Semuanya bermula masa JumBle sale kat ofis Ika minggu lalu dan ika hanya ada stok #SabunEziclean 2 bgkus. Then, kawan Ika ajak share meja untuk sale tu. Serius tak terfikir nak restock barang banyak then menjual. (Sebab biasa Ika hanya restock eziclean dan min kaffe saja setakat bawah rm200) Ika pun mula tanya kak Dyna, apa yang perlu Ika jual, sebab this is first time ika buka gerai (pernah buka gerai jual pisang cheese depan rumah ibu d kampung) tapi tak sama.
Lepas decide apa yang ika nak restock dengan bermodalkan rm400, alhamdulillah barang Ika banyak yang laku dengan hasil rm300 lebih. Seronok? Serius, Ika KETAGIH nak merestock barang lepas tu!!

Hanya bermodalkan RM400, ika dapat mulakan bisnes dengan produk SHOM ni..
Selepas dicampur dengan stock lama (Eziclean 2 bungkus),
Inilah permulaan Ika untuk buat Jumble Sale...
Stock yang tinggal selepas Jumble sale, Ika terus promote dalam group2...
Alhamdulillah Eziclean dan sabun hijau habis... :)
Ika pusing balik RM300 lebih tu dan tambah sedikit untuk Top up stok yang dah habis terutama #MinKaffe & #SabunHijau.. Then yang kedua kali ni, Ika dapat hasil almost rm400. Memang minggu ni Ika buat Sale gila2, sampai merestock sekali lagi. Ika hanya promote dalam ofis saja, rupanya banyak pengguna produk SHOM dalam ofis Ika ni, terutama #SetKempisPerut #Garlic #SabunEziclean #SabunHijau.

Restock kedua kali... Min kffe dan sabun ezicelan dah tiada stock.
Ika hanya tambah sekotak bioseleza pantyliner, garlic sebotol, dan sabun hijau.
Then Ika restock lagi dalam masa 2 hari, sebab Min Kaffe, Garlic dan Sabun Hijau dah hbais.
Ika hanya tambah ezicelan, ME BodyWash dan sekotak lagi Sabun Hijau. dan tak sampai sehari garlic dah dikebas orang.. :) alhamdulillah...



Stok yang latest, berhenti?? TIDAK!! Ika akan terus promote dan buat sale!
Alhamdulillah, dah terlajak berniaga ni, jangan putus asa.. Sebab Rezeki Allah tak pernah salah alamat. Walaupun beribu orang menjual produk yang sama, tapi kalau kita tak usaha dan ambil peluang, sampai bila2 pun Allah takkan bagi kita rezeki tu.


Tips lagi satu, Jangan guna duit modal dan hasil jualan untuk keperluan lain. Even terpaksa sekali pun, make sure ganti balik.

Semoga perkongsian ni menjadi semangat untuk awak semua berniaga.
Tqsm pada Mentor- mentor dan RK yang tak henti2 bagi semangat pada Ika. Sayang semua TLC members 


Ika juga beri peluang kepada anda yang ingin menjadi sebahagian daripada kami,
InshaAllah Ika akan guide anda mengikut kesesuaian modal yang anda ada... :)
Berminat berniaga seperti Ika, just whatsapp 010-5030497, inshaAllah Ika akan ajar dan sama-sama belajar bersama anda.. :)


"Berkongsi bukan untuk nama,
Tapi untuk memberi semangat pada diri dan anda yang baru nak bermula"

#NiatBerniagaKenaBetul
#BerniagaKenaIkhlas
#JanganLupaBersyukur


Zulaikah Aman
Pengedar Sah SHOM as Part-timer
010-5030497

Friday, 28 October 2016

DAPUR IKA | KETAM MASAK SOS

Selamat petang!!!! Late post je ni, dah lama nak share tapi tak berkesempatan..
So, bahan-bahan nya just basic saja, semua secukupnya.. tapi bahan paling utama KETAM la..
jangan lupa plak, nak masak ketam.. bahan dah ada, tapi ketamnya lupa nak beli.. heheheh..

BAHAN-BAHAN:
- Serbuk kunyit
- Garam
- Gula
-Secukup rasa
- Bawang Merah (tumbuk/blend)
-Bawang Putih (tumbuk/blend)
- Halia (tumbuk/blend)
- Sos Cili
- Sos Tiram
- Sos Tomato
- Cili Giling (Sesudu makan)
- Serai (sebatang, potong 2)
- Minyak masak
-Air (secukupnya)

Ok, first of all, bersihkan dulu ketam.. Ika seacrh saja dekat fb "cara membersihkan ketam" keluar video, haaaa!!! senang rupanya Pakai gunting je. nanti boleh search k...

cuci ketam tadi then toskan air, agak-agak air dah tiada, masukkan SERBUK KUNYIT dan GARAM secukupnya. pastu goreng, jangan terlalu lama, nanti jadi kering, isi ketam dah kurang sebab mengecut. in the sametime, tumbuk atau blend bawang merah, bawang putih dan halia dan garam secukupnya..

Dah bersih, macam ni la rupanya...
Yang ni lepas goreng dengan kunyit dan garam...
Lepas goreng ketam tu, guna minyak bekas menggoreng tadi sedikit saja untuk menumis bahan-bahan yang dah ditumbuk atau di blend tadi, tumis sehingga naik bau  then masukkan serai...
pastu masukkan sos cili, sos tiram, sos tomato dan cili giling.. Sukatan?? Ika agak-agak je semuanya.. kalau nak pedas letak sos cili lebih sikit.. tambah air 1/2 gelas then masukkan gula (secukupnya) pastu secukup rasa.. 

   


Tumis bahan-bahan di atas sehingga naik minyak, kemudian masukkan ketam yang dah di goreng tadi.. gaul sebati sehingga semua ketam terkena sos dan meresap ke dalam daging..


Nyum nyum nyum... dah Siap!!!!!!
Boleh makan dengan nasi panas, sedap... sehingga menjilat jari.. kalau nak berseri boleh letak lada besar yang merah.. nampak lah seri ketam masak sos ni..


Ika masak dengan bahan apa yang ada dekat rumah je.. Ni resepi paling mudah... heehhe
Selamat mencuba.. ^_^

~ Dapur Ika ~

Tuesday, 25 October 2016

JUMBLE SALE: PRODUK HAI-O DAPAT SAMBUTAN BAIK!

Assalamualaikum uols, #Latepost... baru ni dapat update blog. Entry kali ni, Ika nak share first time pengalaman Ika buka gerai. Ika buka gerai ni pun sebab ada kawan ofis Ika sorang ni ajak Share meja. So, Ika pun setuju je lah, walaupun tak pernah nak menjual berhadapan customers macam ni.. Nervous pun ada jugak tau.. So, petang tu balik kerja Ika terus pergi stokis Restock barang Hai-O ni... 

Tak banyak tapi meletop... Alhamdulillah...
Buka gerai or meja ni dekat Lobby Ofis je pun.. RM30 semeja, share dua orang Rm15 sorang. Alhamdulillah... dapat jugak Ika merasa berniaga offline ni... :) Ika jual produk Hai-O, Kak Sha jual baju New and PreLoved...


Partner Ika, Kak Sha, tq kak sha ajak Ika niaga. Love you tau...
Alhamdulillah nak dikatakan, baru susun barang orang dah serbu.. Ye la, masa tu tengah dapat gaji.. ada yang siap booking nak pergi keluarkan duit dulu, ada yang tengahari nak ambil ada jugak minggu depan baru ambil sebab stock Ika tak banyak masa tu....


Belum habis susun lagi ni... suruh kawan ambil gambar...
Ni lah gerai Ika, Lepas susun elok2.. Min Kaffe Loose pun ada,
senang cust yang nak beli mereka rasa satu dulu..
belum cuba belum tahu, dah cuba boleh beli sekotak plak... :)
Antara Customers Ika yang sempat Ika ambil gambar untuk kenangan, kan first time ni.. ada jugak beberapa orang customers tak sempat ambil gambar sebab tak menang tangan nak layan, nasib baik partner Ika, kak Sha tolong sikit2... (Nak tahu tak kak Sha dapat jual sekotak Min Kaffe masa Ika pergi solat tau... thanks kak Sha)


MIN KAFFE UNTUK KESIHATAN
Polis Bantuan POJ ni masa Ika tengah letak Min Kaffe dia terus datang tau, nak booking. then dia datang ambil dia kata kawan dia syorkan minum Min Kaffe ni sebab bagus untuk kesihatan. Dah ada dekat sini beli saja lah, oh ya, masa ni Ika bagi diskaun tau... so beliau kata kalau habis nanti call Ika je, dia minta nombor Ika tau. padahal PB ni bertugas dekat  Lobby je pun.. COD dalam ofis lah Ika nanti.. hehhehe..


BIOSELEZA PANTYLINER TERBAIK
Akak ni  nak Bioseleza Pantyliner, Bagus katanya. 
Alhamdulillah, semua produk Hai-O ni bagus bha..


FEMI9 WASH SERBAGUNA
Yang ni plak preggy mommy, beli Femi9 wash.. Ika pun pakai tau, bagus untuk mengurangkan rasa gatal di celah paha, mengurangkan keputihan dan menyegarkan bahagian intim.. Femi9 wash ni pun boleh untuk cuci muka or Make-up remover tau, nampak tak penjimatan dekat situ... hehehhe..


SABUN HIJAU HILANGKAN HITAM & BAU KETIAK
Abang sado ni plak ulang alik datang gerai Ika, kawan dia cakap produk ni bagus sebab dia guna.. nak tahu produk apa?? abang ni beli sekotak Min Kaffe dan Sekotak ME Beauty bars (Sabun Hijau). Ika ingatkan dia nak beli seketul je masa tu, dan ingatkan dia main2 sebab abang ni suka bergurau.. Alhamdulillah, terima kasih abang sado... Ika bagi diskaun jugak sebab abang ni ambil dua barang.. :)


SABUN HIJAU SEBAGAI PENCUCI MUKA
Masa busy layan customer, tiba-tiba ada mesej masuk, customers nak repeat order Sabun hijau dan nak try Bioseleza pantyliner.. alhamdulillah.. Customer ni cikgu anak-anak Ika, senang jugak kalau ada kenalan yang menjual produk kesihatan macam ni tak perlu nak pos2 kan, Ika terus hantar depan pintu rumah saja... :)


SABUN HIJAU HILANGKAN JERAWAT BATU
Speechless bila ada cust datang, then bagitau...
"Sabun ni bagus tau, anak perempuan akak pakai. Dulu Anak akak tu bejerawat batu penuh kat pipi.. Kesian kat dia. Lepas tu akak belikan la sabun ni sekotak.. Dia pakai, Alhamdulillah Licin dah, halus muka dia sekarang.. Ntah kotak ke berapa dah dia pakai, dia simpan tau kotak dia ni. Nanti kalau dah habis akak beli kat awak je la. "... 

Alhamdulillah, terima kasih kak bagi feedback, then masa tu ada cust dengar cerita akak tu, terus nak beli satu ketul sekali Bioseleza Pantyliner dan juga sesachet Min Kaffe..  
Ika bagi diskaun for today sale!!! Yeayyyyy...

Akhirnya, Jumble Sale ni pun selesai.. hanya barang-barang ni yang tinggal. Nak kena restock lagi, sebab Min Kaffe stok licin hanya tinggal yang loose saja..




Terima Kasih customers sebab sudi singgah samaada membeli, bagi sokongan dan juga feedback yang positif dengan produk Hai-O ni, Ika harap lepas ni ada lagi Jumble sale macam ni. Rasa seronok nak niaga lagi. Dan kalau uols berminat nak niaga macam Ika just contact Ika dekat nombor tertera di bawah ya.. muuacchikkkeeddd...  

Love by,

Zulaikah Aman
Pengedar Sah SHOM
010-5030497

Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts