Saturday, 29 October 2016

CARA MUDAH BISNES PART TIME: SEMINGGU SALES RM800??

Alhamdulillah... Atas segala rezeki Allah bagi dan peluang yang Ika dapat sebelum di ambil orang.. So, Jangan Lepaskan peluang, grab cepat!!!!

Dalam masa seminggu lebih Ika dapat buat sale almost RM800..  first modal Ika tambah rm400.. Untuk orang yang tak pernah nak buat stok bebanyak macam Ika ni rm800 seminggu tu kira banyak dah.. Apalagi ni bisnes ni hanya part time ika sahaja..

Semuanya bermula masa JumBle sale kat ofis Ika minggu lalu dan ika hanya ada stok #SabunEziclean 2 bgkus. Then, kawan Ika ajak share meja untuk sale tu. Serius tak terfikir nak restock barang banyak then menjual. (Sebab biasa Ika hanya restock eziclean dan min kaffe saja setakat bawah rm200) Ika pun mula tanya kak Dyna, apa yang perlu Ika jual, sebab this is first time ika buka gerai (pernah buka gerai jual pisang cheese depan rumah ibu d kampung) tapi tak sama.
Lepas decide apa yang ika nak restock dengan bermodalkan rm400, alhamdulillah barang Ika banyak yang laku dengan hasil rm300 lebih. Seronok? Serius, Ika KETAGIH nak merestock barang lepas tu!!

Hanya bermodalkan RM400, ika dapat mulakan bisnes dengan produk SHOM ni..
Selepas dicampur dengan stock lama (Eziclean 2 bungkus),
Inilah permulaan Ika untuk buat Jumble Sale...
Stock yang tinggal selepas Jumble sale, Ika terus promote dalam group2...
Alhamdulillah Eziclean dan sabun hijau habis... :)
Ika pusing balik RM300 lebih tu dan tambah sedikit untuk Top up stok yang dah habis terutama #MinKaffe & #SabunHijau.. Then yang kedua kali ni, Ika dapat hasil almost rm400. Memang minggu ni Ika buat Sale gila2, sampai merestock sekali lagi. Ika hanya promote dalam ofis saja, rupanya banyak pengguna produk SHOM dalam ofis Ika ni, terutama #SetKempisPerut #Garlic #SabunEziclean #SabunHijau.

Restock kedua kali... Min kffe dan sabun ezicelan dah tiada stock.
Ika hanya tambah sekotak bioseleza pantyliner, garlic sebotol, dan sabun hijau.
Then Ika restock lagi dalam masa 2 hari, sebab Min Kaffe, Garlic dan Sabun Hijau dah hbais.
Ika hanya tambah ezicelan, ME BodyWash dan sekotak lagi Sabun Hijau. dan tak sampai sehari garlic dah dikebas orang.. :) alhamdulillah...



Stok yang latest, berhenti?? TIDAK!! Ika akan terus promote dan buat sale!
Alhamdulillah, dah terlajak berniaga ni, jangan putus asa.. Sebab Rezeki Allah tak pernah salah alamat. Walaupun beribu orang menjual produk yang sama, tapi kalau kita tak usaha dan ambil peluang, sampai bila2 pun Allah takkan bagi kita rezeki tu.


Tips lagi satu, Jangan guna duit modal dan hasil jualan untuk keperluan lain. Even terpaksa sekali pun, make sure ganti balik.

Semoga perkongsian ni menjadi semangat untuk awak semua berniaga.
Tqsm pada Mentor- mentor dan RK yang tak henti2 bagi semangat pada Ika. Sayang semua TLC members 


Ika juga beri peluang kepada anda yang ingin menjadi sebahagian daripada kami,
InshaAllah Ika akan guide anda mengikut kesesuaian modal yang anda ada... :)
Berminat berniaga seperti Ika, just whatsapp 010-5030497, inshaAllah Ika akan ajar dan sama-sama belajar bersama anda.. :)


"Berkongsi bukan untuk nama,
Tapi untuk memberi semangat pada diri dan anda yang baru nak bermula"

#NiatBerniagaKenaBetul
#BerniagaKenaIkhlas
#JanganLupaBersyukur


Zulaikah Aman
Pengedar Sah SHOM as Part-timer
010-5030497

Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts