Wednesday, 20 January 2016

FAMILY VACATION @ SEMPORNA


#Latepost: 27th Dec, 2015

Mama nak melaram sikit tau... hari ni, family vacation maw pergi Semporna.. kalau nak tahu, Semporna ni, tempat percutian yang memang turun temurun mesti pergi setiap kali kami cuti sekolah.. Since ika  tadika smpai lah dah beranak pinak...

tapi sebelum tu, ibu ada jemputan kawin, so 'bagai pipi disorongkan bantal' isi perut dulu sebelum perjalanan jauh... Premium Beautiful jangan lupa pakai ok... :)


My Gorgeous Ibu... she is one in a million.. Love her...

Lucu kan.. masa neh, adik lelaki ika kata: senyum ibu nampak gigi... :)
Haaaa.. ni la adik lelaki ika yang kedua..  sekarang dah form 5 ..

Dah selesai isi perut, kami memulakan perjalanan lebih kurang jam 3.00 petang. bismillah.. Faiz plak, awal-awal dah tidur, penat sangat....


Alhamdulillah.. Lepas perjalanan lebih kurang 3jam, finally we safely arrived... 6pm already.
 kalau nak tahu hotel yang memang terkenal dan selalu kami menginap kat sini adalah Seafest Hotel... Actually semporna neh banyak tempat menarik, tapi kena naik bot la ke pulau-pulau berdekatan untuk scuba diving & etc.. dekat semporna neh kalau nak mandi laut boleh p Tampi-Tampi, ada perkhidmatan Chalet jugak.. 

Mama & Ayah melaram lepas turun keta...

Muko ayah memang serius masa begambar... 



Lepas Check-In jom cari bilik... baby Leesya dah tired...


My Beautiful Princess Aqilah Eleesya...

Yeay... dah jumpa Bilik, so mama dah taksub nak begambar... abang sibok main tepon hotel, sampai orang dalam tepon tu bersuara.. faiz-faiz.. 



Dah nak balik dah, tak lama pun, semalam jak.. yang penting merasa tidur hotel... dan budak-budak dapat mandi kolam... gambar mandi kolam tak da snap pulak... sebab abang faiz meraung tak nak mandi, asyik tolak2 orang jak, tapi, bila masa masuk kolam, dia pon nak masuk sekali... dah masuk tak nak pulak keluar dari kolam tu... dah kesejukan bibir dah biru pon masih lagi nak mandi dalam tu... tadi bukan main lagi jual mahal...



This is my family, tapi masih ada kekurangan dua orang, adik lelaki ika sorang lagi, dengan kakak ika yang tinggal dekat ampang.. dia tak dapat balik tawau... Abah pulak ada meeting, tak dapat nak join.. so this is my greatest Family... Alhamdulillah...



Oppsss.. sebelum balik, request adik2 nak turun jalan-jalan dekat sini.. do disebabkan dorang tak pernah jalan dalam ni, kita pun turun, kat sini banyak kenangan masa ika masih kecil... lupa-lupa ingat, sebab tak silap masa umur 6 tahun.. tapi kat sini perasaan ika ada sedikit rindu.. emmm..




Keluarga Kecil Abang ... anak abang semua gegirl... :) 



Ibu, kakak ipar, Kak Sofi & me

Sayang Lelaki ini tau... Suami dunia akhirat.. Love you sayang...!!!!



My Handsome, Ammar Faiz Anaqi


Awat abang tutup mata.. kak sofi pandang je... 


Ceritanya suruh adik lelaki ika gambar, ala-ala candid... tapi tak jadi pulak... rasa lucu.. bila tengok gambar ada pulak abang sibuk dekat belakang.. dah memang candid la kan..



TERBAIKKKKKK!!! Jazakillahu khoiro ibu untuk vacation ini..



So, InsyaAllah sampai jumpa lagi @ other vacation.. 

Love by

Mama Fasya Anaqi
21th Jan, 2016

Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts