Thursday, 29 November 2018

Taukey Ezigrow Hai-O Tawau, Sabah

Hai ebribadi, Okay tak hari ni? In shaa Allah ika doakan semua baik-baik saja kan. Ika just nak share kegembiraan ika hari ni. Nak tulis ni pun masih bergegar tangan tau.

Belanja gambar dengan Baby Asyraf! 

Okay, Ekcelikan ada sorang kasteme ni dari bulan lalu kata nak beli Ezigrow. Nak suruh ika daftarkan. Lastly senyap cam tu jah. Sedih jugak la, sebab bukan rezeki ika kot kan. Status wasap ika tengok jah dia upload gambar tanaman sayur-sayurannya. Dalam hati ika, Madam ni dah beli Ezigrow dengan orang lain kot. So Ika pun Move on je la kan. Sokay  😁

Tapi semalam ika terima mesej dari beliau, minta tolong. Siap Voice Note dari awal sampai habis. Ehhe! 


Rupanya beliau nak minta Tolong daftarkan ahli. Katanya dia dah ke Stokis sendiri tapi daftar dekat stokis Rm70 something. Mahal sikit la kan. Kalau Ika daftarkan RM47 jurrrrr. Balik rumah anak dia nama Mei mei try daftarkan online tapi still tak dapat. Sebab tu wasap ika balik 😍
Tenkiu madam.

So pendek cerita, kami pun set appoinment jumpa esok, which is hari ni di Stokis Sahajidah Hai-O Marketing cawangan Tawau.


Then kitorang pun bertemu mata di stokis SHOM. Dari luar ika tengok suami dan anak-anak beliau ada sekali. Dah tunggu ika. Sambil ika Registerkan madam thru online Ika share jugak dekat beliau cara pengiraan bonus dengan Ezigrow!

Madam tu terus kata "Kalau saya jual dengan kawan-kawan saya lagi banyak untung kan?"

"Nanti saya bagitau kawan-kawan saya beli dengan saya saja, sebab stokis sudah dekat. Dulu beli dari Semenanjung, kos postage lagi. Sampai sini baru bahagikan kos postage. Mahal oooo"

Okay Madam dah official jadi Supplier Ezigrow Gudang 4. Yuppp, Kebun Sayuran Madam Chong ni di Gudang 4 sana, katanya menghala ke Merotai. Walaupun ika orang Tawau tapi masih tak tahu dekat mana tu Gudang 4. Hahha!

Nahhh lanje gambar sekeping dengan Madam! Husband dan anak2 mdm tak nak masuk sekali. Tak pa nanti banyak sales Ezigrow masuk, kompom gambar tak henti!


Mareee ika share dekat korang TIPS dan kebaikan Baja Ezigrow yang dikongsikan oleh kasteme ika ni. Menurut husband madam Chong Ezigrow ni semua ada, RACUN PEROSAK, BAJA, VITAMIN! So, dengan baja Ezigrow jimat kos dan tenaga untuk sembur berulang kali. 

Nak guna pun senang, sembur Baja Ezigrow ni masa tunas dah mula naik. Jangan sembur masa sayuran atau tanaman sudah berbuah atau berbunga. Nanti tumbuh tak cantik. Serangga pun datang serang. 

Kekerapan tu tengok cuaca. Jangan sembur Baja Ezigrow ni masa awan dah mulai mendung. Nanti Ezigrow hilang kena hujan. Jadi sembur masa cuaca cantik terik, sebab ezigrow mudah meresap bila tanah lembap dan cuaca panas. Seimbang la kan? 😍

Okay la, kalau ada pekebun kelapa sawit ke, pokok buah-buahan ke atau sawah padi nak cuba Baja Ezigrow ni boleh hubungi Ika sendiri ataupun Agent Ika yant berdekatan korang. Ika listkan senarai Agent Ika di bawah ni ya. Selamat Berkebun semua 😍


Hubungi Ika, 

Atau

Senarai Agent Ezigrow Hai-O berdekatan korang,

Agent Ezigrow Hai-O Sabah,

Pn Kasmia: 014-9587884
Madam Chong: 014-6715789

Agent Ezigrow Hai-O Kedah,

Pn Siti Aisyah: 016-3486093

Agent Ezigrow Hai-O Kelantan,

Puan Hana: 014-8323811

Agent Ezigrow Hai-O Terengganu,

Puan Hana: 014-8323811

Agent Ezigrow Hai-O Sarawak,

Pn Siti Aisyah: 016-3486093

Agent Ezigrow Hai-O Johor,

Pn Ranjiny: 012-6733790


Agent Ezigrow Hai-O Kuala Lumpur,

Pn Ranjiny: 0126733790


Agent Ezigrow Hai-O Mantin-Bangi,

Pn Suhaini: 016-5872610

Agent Ezigrow Hai-O Selangor,

Pn Emiy: 011-33256206

Agent Ezigrow Hai-O Putrajaya-Dengkil-Sepang,

Pn Lydia: 016-9010912

Agent Ezigrow Hai-O Pahang,

Pn Ida: 014-5325949

Agent Ezigrow Hai-O Singapore,

Pn Ranjiny: 0126733790

Masih ada beberapa negeri yang tiada Agent, kalau berminat boleh hubungi Ika untuk Daftar sebagai Agent Ezigrow Sahajidah Hai-O Marketing! See ya! ❤️

Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts