Sunday, 21 May 2017

HANYA PINJAMAN TUHAN

Apa yang Pinjaman Tuhan? Semua yang kita miliki hari ni adalah pinjaman Tuhan. Suami, Isteri, Anak-anak, Harta even note rm1 yang ada dalam poket kita tu pun pinjaman Tuhan... sebab tu kita kena bersyukur setiap masa sebab Kita tak tahu berapa lama lagi kita akan bersama suami atau isteri kita.. Sama ada suami pergi dulu atau isteri pergi dulu, ataupun bercerai.. Then bagaimana nasib anak2 kita? Bagaimana masa depan mereka? Dah ada saving ka untuk setiap anak2 kita? Dah banyak kita berbuat baik pada kedua orang tua kita? Dah cukup ka kita bagi duit bulanan untuk mereka? Dan bagaimana pula dengan kita? Apa bekal kita di alam barzakh dan di akhirat kelak? Allahhhuuuuu....

Thats my BIG WHYYYYYY...


Apa yang Ika buat hari ini, adalah untuk anak2 Ika, untuk bekalan di akhirat kelak.. Sebab Ika tak tahu husband yang merupakan pinjaman Allah sampai hari ini akan sentiasa bersama Ika.. ataupun Bila ika akan pergi tinggalkan suami dan anak2, apa yang ika dah simpan utk mereka, apa yang ika bawak untuk jadi bekalan di akhirat nanti... dan Ika belum cukup berbakti lagi pada kedua orang tua Ika..

Itulah BIG WHYYYYYY Ika...

Masa mula-mula Ika bisnes bersama Top Leaders circle (TLC), Ika tak terfikir pun tentang BIG WHY ni, sebab masa tu Ika ingat nak cepat cari duit nak senang! Salah niat, hasilpun tak nampak! Then DOWN setahun... Tapi Alhamdulillah, Gagal sekali bukan bererti Gagal selamanya. Hari ni Ika bangkit balik dengan matlamat yang jelas dan Of Course BIG WHY Ika lebih utama. semuanya sebab Ilmu yang Mentor Ika bagi. Tak pernah lupa untuk ingatkan Niat nak berniaga kena betul, Jaga hubungan dengan Allah, Jaga hubungan sesama suami isteri, Jaga hubungan dengan Ibu Bapa dan mertua, and jaga hubungan sesama manusia. Alhamdulillah... Ika memang tak salah pilih berniaga bersama TLC. 

Nak mudah, Follow ja apa yang mentor suruh buat, Mentor tak pernah nak musnahkan Impian kita tau. Mentor2 TLC semua nak tolong kita untuk capai impian kita tu, yang penting kita Follow dan Yakin ja dengan mereka, dan Yakin pada Allah. In sha Allah impian kita satu persatu akan tercapai.
tak percaya?? Cuba dulu..

Ika sekadar berkongsi apa yang Ika Nak dan Rasa, Alhamdulillah 😍




Featured Post

PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2018

Popular Posts